Autismeweek 2021

Autismeweek 2021

Zaterdag 27 maart 2021: Van punt naar punt wandeling in Burgum


Jongeren Auti Kafé organiseren wandeling
In het kader van de Autismeweek 2021 is er zaterdag 27 maart een 'van punt naar punt wandeling' in Burgum!

Van 27 maart tot en met 4 april vindt de NVA Autismeweek 2021 plaats, met als thema: Autisme. (punt). Tijdens deze Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van bewegen. Ook staan we stil bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving?

Van punt naar punt wandeling in Burgum
In Burgum is een wandelroute van zo’n 5 km uitgezet, waarbij onderweg op verschillende punten een activiteit georganiseerd wordt. Deelnemers wandelen corona-proof in tweetallen of met het eigen gezin/huishouden. Iedereen van 0 tot 100 jaar, die 5 km kan wandelen is van harte uitgenodigd.

Georganiseerd met NVA regio Friesland en Stichting Autisme Campus
De tocht wordt georganiseerd met de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) regio Friesland en Stichting Autisme Campus. Beide Friese vrijwilligersorganisaties houden zich bezig met belangenbehartiging, betrouwbare informatievoorziening en lotgenotencontact.
  • Datum: Zaterdag 27 maart 2021
  • Tijd: Start tussen 13.00 – 14.00 uur
  • Plaats start en finish: De Pleats (marktzijde), Schoolstraat 82, 9251 ED  Burgum
  • Entree: Gratis
  • Informatie: Klik hier voor de flyer of kijk op www.autikafe.nl en info@ autismeweek.nl
  • E-mail: info@autikafe.nl - info@autismecampus.nl - nva.regio.friesland@gmail.com




Wat is het Auti Kafé?
Gezellig uitgaan om anderen te ontmoeten, te dansen, spelletjes te doen, te kletsen, muziek te luisteren, een drankje te drinken of gewoon te chillen. Voor jongeren met autisme is dit niet vanzelfsprekend. Doordat zij moeite hebben met het maken van sociaal contact en/of een overdaad aan prikkels door veel geluid, licht en harde muziek is uitgaan soms zo lastig, dat ze liever thuis achter de computer blijven zitten. Omdat ook deze jongeren behoefte hebben aan sociaal contact, startte het Auti Kafé met het aanbieden van een rustigere, veilige uitgaansgelegenheid speciaal voor hen!

Wat is autisme?
Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen anders. Alles wat bij mensen via de zintuigen binnenkomt, wordt op een andere manier verwerkt en dat brengt vaak specifieke talenten en vaardigheden met zich mee.
Autisme zie je niet aan de buitenkant, maar het heeft grote invloed op iemands leven. Hoe groot en op welke manier precies verschilt per persoon en ook per levensfase. Autisme kent vele gezichten!

Andere autismeweek-activiteiten in Friesland van Autisme Campus en NVA regio Friesland:  
  • 25 maart geeft ervaringsdeskundige Bart Trouw in aanloop van de autismeweek de webinar ‘Bart Trouw - Autisme werkt; leven en werken met autisme’. (LET OP: VOL)
  • Op 1 april start In Burgum de fietstocht ‘Fietsen voor het Autismefonds’ Autismeweek | AutismeFonds